Trådlösa nätverk
(Wi-Fi) och internet

Problem med ditt trådlösa WiFi-nätverk?

Ingen fara – vi är experter på trådlösa nätverk – WiFi

Trådlösa nätverk är fantastiska – när de fungerar som tänkt. Många upplever dock att täckningen i bostaden inte är fullständig eller att prestandan är låg.

Har du en bostad på flera plan, kanske väggar av betong eller tegel – då blir WiFi-täckningen ofta bristfällig. Teknik-hjälpen.se är experter på WiFi-nätverk och kan hjälpa dig att snabba upp ditt nätverk och optimera det så att du får full täckning i hela din bostad.

Mäta WiFi-styrka

Vi mäter upp din verkliga räckvidd och prestanda i hela bostaden, och kan snabbt se vad som behöver göras för att få ett bra WiFi-nätverk. Efter genomförda åtgärder mäter vi på nytt och redovisar resultaten, så du kan verifiera att vi lyckats med att optimera ditt trådlösa nätverk som tänkt.

Installera en WiFi extender – nej gör inte det!

Du kanske funderar på en trådlös Wi-Fi extender för att öka räckvidden på ditt nätverk. Vårt råd är att avvakta med det, då det sällan löser problemet. Det kan i många fall faktiskt förvärra det hela och resultera i ännu sämre prestanda.

Koppla upp din billaddare och solpanelsanläggning till internet

För att få en komplett funktion med din billaddare måste den anslutas till WiFi. Tyvärr sitter billaddaren ofta placerad på utsidan av fasaden där WiFi ofta är svagt eller helt saknas.

Teknik-hjälpen.se vet hur detta skall lösas. Vi ser till så du får en stark och snabb WiFi-signal även till din billaddare så du kan styra och programmera den fullt ut.

Har du nyss installerat en solpanelsanläggning? Då vill du också i din app kunna följa hur din anläggning mår och vad som produceras.

Då behövs en stark och stabil WiFi-signal till platsen där din likriktare är monterad. Inga problem, Teknik-hjälpen.se hjälper dig med att få en bra och snabb WiFi-signal ända fram till din likriktare. I vissa fall kan anslutning med nätverkskabel vara att föredra – det fixar vi också.

Vi är cerifierade

Låt Teknik-hjälpen.se hjälpa dig istället. Vi är cerifierade på nätverk och kan trådlösa nätverk på våra fem fingrar och vet vilka åtgärder som krävs. Vi baserar våra insatser på faktiska data från mätningar i din bostad.

Vi installerar även trådbundna nätverk (Ethernet cat6) i bostäder. Trådbundet är ofta ett bra komplement till ett trådlöst nätverk, och används också för att koppla upp trådlösa accesspunkter på olika platser i en bostad.

Vi hjälper också till så din säkerhet är tillfredställande för att förhindra intrång och andra otäckheter. Naturligtvis hjälper vi dig också att installera ny utrustning som du nyss har köpt.

Intresserad och vill läsa mer?

Är du tekniskt intresserad så finns här bra info som på ett övergripande sätt beskriver grunderna i trådlös radiokommunikation och vilka utmaningar det innebär att använda trådlös WiFi-teknik.

Läs övergripande om trådlös kommunikation

Läs mer detaljerad info om tekniken bakom trådlös radiokommunikation

RUT-avdrag

Våra hembesök omfattas  av RUT-avdrag på 50%. Vi drar av halva arbetskostnaden direkt och hanterar kontakten med Skatteverket. 

Pris

För ett hembesök betalar du enbart för tiden som vi är hemma hos dig. Reskostnad tillkommer, läs mer i vår prislista. 

Låt oss lösa ditt problem idag!

Kontakta oss via telefon, mail eller beskriv ditt problem i formuläret så löser vi ditt problem.
Klicka på knappen nedan för att gå vidare.