RUT-avdrag

Storlek på RUT-avdrag för IT-tjänster

RUT-avdraget för IT-tjänster är högst 75 000 kronor per person och år. Har du även utnyttjat ROT-avdrag under samma år räknas ROT- och RUT-avdraget ihop och är högst 75 000 kronor per person och år.

Du kan själv kontrollera hur stort RUT-avdrag du är berättigad till med skatteverkets beräkningshjälp: Räkna ut rot- och rutavdrag.

Vad kan RUT-avdraget användas till?

RUT-avdraget täcker en rad tjänster som rör den teknikutrustning du har i ditt hem.

Läs mer på skatteverkets hemsida

Exempel på utrustning:

Några exempel på arbeten med RUT-avdrag är:

Detta omfattas inte av RUT:

Vem kan få RUT-avdrag

För att du ska kunna ta del av RUT-avdraget behöver du uppfylla en del villkor och lämna korrekta uppgifter till utföraren som du anlitar.

Rutavdraget är max 75 000 kronor per person och år. Rotavdraget är max 50 000 kronor per person och år. Sammanlagt kan en privatperson få 75 000 kronor i rotavdrag och rutavdrag per år.

Du kan själv kontrollera hur stort RUT-avdrag du är berättigad till med skatteverkets beräkningshjälp: Räkna ut rot- och rutavdrag

Ansvar för Skatteavdrag

Bostaden

För att utnyttja RUT-avdraget måste du helt eller delvis bo i bostaden där tjänsten utförs. Om du har dubbel bosättning räknas båda som bostad. Även fritidshus, andelslägenhet eller en stuga som du äger eller hyr för kortare eller längre tid räknas som bostad. Du kan även få rutavdrag för arbete i dina föräldrars bostad om du har betalat för arbetet. Läs mer om Skatteverkets beskrivning av bostaden

Delat ansvar
Utföraren som du anlitar måste säkerställa att typen av arbete som ska utföras ger rätt till RUT-avdrag. Det är ett delat ansvar mellan dig som köpare och Teknik-hjälpen.se.

Ditt ansvar
När du bokar en RUT-tjänst hos Teknik-hjälpen.se godkänner du samtidigt att du har fullt betalningsansvar om avdraget inte godkänns av Skatteverket.

Viktigt att tänka på för dig som köpare:

Låt oss lösa ditt problem idag!

Kontakta oss via telefon, mail eller beskriv ditt problem i formuläret så löser vi ditt problem.
Klicka på knappen nedan för att gå vidare.